Pozovite nas

Aktivnosti koje utiču na razvoj fine motorike

Razvoj fine motorike i koordinacija pokreta- dozivljavati svet oko sebe culom dodira

Deca najbolje uče kada koriste sva čula. Što je veća interakcija deteta sa svetom koji ga okružuje, biće veće i njegovo životno iskustvo, a samim tim i bogatiji rečnik kojim će se dete izražavati i svoja iskustva deliti sa nama.

Koordinacija pokreta šake i veza “oko-ruka” se odlično stimuliše igranjem zemljom, sađenjem, zalivanjem. Baveći se aktivnostima koje utiču na razvoj fine motorike, dete će doživljavati svet oko sebe i razvijati čulo dodira, pa će tako vlastitim iskustvom naučiti šta je teško-lako, malo-veliko, glatko-hrapavo, hladno-toplo.

Baštovanstvo je divan uvod u svet nauke, posebno botanike, biologije i hemije. Kada dete poseje prvo seme, zanimaće ga šta će se kasnije desiti i praviće svoje hipoteze. Nesvesno će učiti osnove prirodnih procesa, kruženje materije i protok energije u prorodi. Uočiće značaj insekata u baštovanstvu i shvatiće da je u prirodi sve povezano. Posmatrajući svakodnevno rast mladih biljaka, naučiće kako biljke funkcionišu i zašto su važne za život svih nas.


Predškolska ustanova Plavi Čuperak

Radno vreme vrtića je radnim danima od 07:00h - 18:00h.
Predškolska ustanova Plavi Čuperak je verifikovana od strane Ministarstva prosvete.