Pozovite nas

Kreativni raj - Umetnost učenja u vrtiću

Kreativni raj - Umetnost učenja u vrtiću

Dobrodošli u svet mašte, boja i kreativnosti - dobrodošli u naš vrtić. U privatnom vrtiću Plavi Čuperak, verujemo u snagu umetnosti kao sredstva za učenje, izražavanje i razvoj kod dece. Danas ćemo istražiti kako različite umetničke aktivnosti oblikuju našu svakodnevnicu i inspirišu naše male umetnike.

Umetnost kao deo svakodnevice
U našem vrtiću, umetnost nije samo aktivnost - to je način života. Kroz različite oblike umetničkog izražavanja, poput slikanja, vajanja, crtanja i izrade raznih projekata, deca imaju priliku da istraže svoju kreativnost, razvijaju svoje veštine i izraze svoje ideje na jedinstven i originalan način.

Podsticanje kreativnosti i samopouzdanja
Kreativne aktivnosti imaju moć da podstaknu razvoj kreativnosti, samopouzdanja i emocionalne inteligencije kod dece. Kroz proces stvaranja, deca uče da veruju u svoje ideje, da budu strpljivi, da reše probleme i da izraze svoje emocije na pozitivan način. Ove veštine im pomažu da se osećaju samopouzdano i kompetentno u svim aspektima života.

Emocionalni razvoj kroz umetnost
Umetnost pruža deci mogućnost da istraže i izraze svoje emocije na kreativan način. Kroz boje, oblike i teksture, deca mogu da prenesu svoje misli, osećaje i fantazije na platno, glinu ili papir. Ova iskustva omogućavaju deci da se bolje upoznaju sa sobom, da razviju empatiju prema drugima i da razviju emocionalnu inteligenciju koja im je neophodna za uspešan i srećan život.

Zajedno stvaramo
U privatnom vrtiću Plavi Čuperak, kreativnost se slavi i podržava na svakom koraku. Naša stručna pedagoška ekipa vodi decu kroz različite umetničke projekte, pružajući im podršku, inspiraciju i priliku da pokažu svoje talente i jedinstvene ideje. Kroz saradnju, igru i istraživanje, zajedno stvaramo svet pun boja, radosti i inspiracije.

Umetnost nije samo aktivnost - to je način života koji obogaćuje naše svakodnevne avanture. Kroz kreativne aktivnosti, deca uče, rastu i stvaraju nezaboravne uspomene koje će ih pratiti kroz celo detinjstvo. Hajde da zajedno otkrijemo lepotu umetnosti i učimo jedni od drugih u ovom kreativnom raju koji nazivamo vrtićem.


Predškolska ustanova Plavi Čuperak

Radno vreme vrtića je radnim danima od 06:30h - 18:00h.
Predškolska ustanova Plavi Čuperak je verifikovana od strane Ministarstva prosvete.