Pozovite nas

Prednosti vrtića

Polazak u vrtic Plavi Cuperak

1. Vrtić priprema decu za školu
Dete će kad tad morati napustiti roditeljsko gnezdo. Ako ide u vrtić, odvajanje zbog polaska u školu biće puno jednostavnije. Osim toga, deca koja pohađaju vrtić postižu bolje rezultate u školi. Istraživanje sprovedeno 2016. pokazalo je da deca starija od 5 godina koja su uključena u vrtiće imaju bolje čitalačke i matematičke sposobnosti u odnosu na onu koja su vreme provela kod kuće.

2. Vrtić decu čini boljom u komunikaciji
Vrtić je odlična prilika za socijalizaciju dece u ranom periodu i pomaže im u usvajanju komunikacijskih veština. Istraživanje iz 2013. kaže da deca u vrtićima imaju sposobnost prilagoditi neverbalnu komunikaciju zavisno od godina deteta s kojim se igraju.

3. Deca koja pohađaju vrtić će verovatnije imati fakultetske diplome
Istraživanje Instituta za dečiji razvoj Sveučilišta u Severnoj Karolini otkrilo je da su odrasli koji su kao deca bili uključeni u programe dečijih vrtića imali četiri puta veću šansu za završetak fakultetskog obrazovanja te su verovatnije zaposleni u kontinuitetu.

4. Vrtić pomaže u jačanju imuniteta
Iako su deca iz vrtića često bolesna, to će se pokazati dobrim kasnije. Istraživanje objavljeno u Arhivu pedijatrijske i adolescentske medicine pokazalo je da su deca uključena u kolektive pre navršene 3.5 godine češće sklona respiratornim infekcijama i bolestima uha, ali je manje verovatno da će se s takvim bolestima susretati u školi.

5. Deca u vrtiću će lakše prihvatiti zdravu hranu
Deca u vrtićima spremnija su jesti nutritivno bogatu hranu jer u kolektivu jedu svi zajedno. Spremnost na prihvatanje takve hrane dok su deca mala se isplati kasnije kada je roditelji spremaju kod kuće.

Predškolska ustanova "Plavi Čuperak"


Radno vreme vrtića je radnim danima od 06:30h - 18:00h.
Predškolska ustanova Plavi Čuperak je verifikovana od strane Ministarstva prosvete.