Pozovite nas

Uslovi za subvencije za vrtić

Uslovi za  Subvencije za vrtić

Subvencije za vrtić

Da biste ostvarili pravo na subvencije za vrtić, potrebno je ispuniti određene uslove koje propisuje Grad Beograd. Subvencije omogućavaju roditeljima da lakše pokriju troškove boravka dece u predškolskim ustanovama, čime se pruža podrška porodicama i podstiče raniji razvoj dece kroz kvalitetne programe.

Osnovni uslovi za dobijanje subvencija:

1. Prijava i upis deteta u vrtić: Da bi dete moglo da dobije subvenciju, prvo mora biti upisano u jedan od vrtića koji su uključeni u program subvencionisanja. Naš vrtić „Plavi čuperak“ u Mirijevu je jedan od tih vrtića.

2. Mesto prebivališta: Roditelji moraju imati prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Beograda.

3. Dokumentacija: Potrebno je dostaviti određenu dokumentaciju, uključujući:
- Odbijenicu iz Uprave državnog vrtića sa opštine na kojoj ste konkurisali
- Izvod iz matične knjige rođenih za dete
- Dva primerka kopije lične karte roditelja/staratelja
- Dva primerka kopije platne kartice roditelja/staratelja
- Državljanstvo za roditelja/staratelja čije ime je na odbijenici

4. Prijavljivanje na konkurs: Konkurs za upis i dodelu subvencija se obično objavljuje početkom godine. Roditelji treba da prate informacije i rokove za prijavu kako bi na vreme dostavili potrebnu dokumentaciju.

5. Prioritetne grupe: U slučaju većeg broja prijavljenih od raspoloživih mesta, prednost imaju određene kategorije, poput dece iz socijalno ugroženih porodica, dece sa posebnim potrebama, i dece iz porodica sa troje ili više dece.

6. Visina subvencije: Subvencija pokriva deo troškova boravka deteta u vrtiću. Visina subvencije zavisi od odluke Grada i može se razlikovati iz godine u godinu.

Naš vrtić „Plavi čuperak“ u Mirijevu pruža sve potrebne informacije i podršku roditeljima tokom procesa prijave za subvencije. Sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom, naš tim stručnjaka se trudi da obezbedi najbolje uslove za rast i razvoj svakog deteta.


Predškolska ustanova Plavi Čuperak

Radno vreme vrtića je radnim danima od 06:30h - 18:00h.
Predškolska ustanova Plavi Čuperak je verifikovana od strane Ministarstva prosvete.